ترکمن ها  و انتخات رياست جمهوري در ايران

 

مصاحبه با  احمد توماج برادر يکي از قربانيان ترور در ترکمنصحرا:
قتل هاي زنجيره اي در ايران با ترور رهبران ترکمن آغاز شد

بدنبال درج شدن خبر دست داشتن محمود احمدي نژاد در ترور زنده ياد عبدالرحمان قاسملو در شهر وين پايتخت اتريش در رسانه هاي گروهي بويژه در سايتهاي اينترنتي که حتي پاي دولتها را به ماجرا کشاند و دولت ايران وادار به اقدام شد. در ميان جوامع ترکمن خارج از کشور نيز موجب طرح شدن اين سوال گشت که در ربودن و شکنجه کردن و کشتن 4 رهبر خلق ترکمن (توماج، مختوم، واحدي و جرجاني ) دربهمن ماه 1358 هم ميتواند دست او در کار باشد. برادر شيرلي توماج ،احمد توماج مي گويد که قتل هاي زنجيره اي در ترکمنصحرا آغاز شده است.


مصاحبه راديو ترکمنصحرا با:

يوسف کر، يکي از بنيانگذاران "کانون فرهنگي و سياسي خلق ترکمن"
 بردي آق بندي، فعال سياسي ترکمن
ناطارلي، نماينده "حرکت ملي ترکمنستان ايران"
آ. گرگنلي، ژورناليست ترکمن

مصاحبه با آقاي ناصر بلده اي سخنگوي حزب مردم بلوچستان :
مليت ها و اقوام درباره احمدي نژاد چه فکر مي کنند؟

 مصاحبه با  دکتر ضيا صدرالاشرافي  محقق و نويسنده آذربايجاني :
مليت ها و اقوام درباره احمدي نژاد چه فکر مي کنند؟

مصاحبه با آقاي عزيز بلوچ نماينده جبهه متحد بلوچستان ايران
مليت ها و اقوام درباره احمدي نژاد چه فکر مي کنند؟

مصاحبه با جوما بورش نماينده سازمان دفاع از حقوق ملي خلق ترکمن
مليت ها و اقوام درباره احمدي نژاد چه فکر مي کنند؟

مليت ها و اقوام درباره محمود احمدي نژاد چه فکر مي کنند؟

نظر دانجشويان و جوانان درباره رئيس جمهور جديد ايران

 مصاحبه با مسئول "سازمان حقوق بشر اهواز" اقاي کريم عبديان:
حقوق مليت ها  و حقوق بشر

مصاحبه راديو ترکمنصحرا با نماينده حزب دمکرات کردستان ايران آقاي شاهو حسيني:
مليت ها و  اقوام درباره انتخاب محمود احمدي نژاد چه فکر مي کنند؟

مصاحبه با افراد و نمايندگان گروههاي سياسي ترکمن در خارج از کشور
ترکمن هاي مقيم خارج درباره انتخابات چه فکر مي کنند؟
مصاحبه با ناظارلي، حاجي کريم بگجاني و يوسف کر...

مصاحبه بخش ترکمني راديو آزادي با مسئول ستاد مردمي قوم ترکمن
 (حاميان هاشمي رفسنجاني) آقاي ملا عاشور قاضي

آتيلا
انتخابات نهم، دورنماها

تب و تاب انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري در ايران فرو نشسته است. با انتخاب آقاي احمدي نژاد ظاهرا حاکميت يکدست شده و هر سه قوه حاکميت، مجلس، قوه قضاييه و قوه مجريه در کنترل کامل ولي فقيه، آقاي خامنه اي قرار گرفته است. ولي مجموعه شرايط پيش آمده سرآغاز آرايش جديد نيروهاي اجتماعي و درگيريها و بحرانهايي هم در درون حاکميت و هم در سطح جامعه ايران خواهد بود.


حکيم
رئيس جمهور دست نشانده و تبعيض ملي و قومي

نتيجه دور اول انتخابات رياست جمهوري نهم و راه يافتن محمود احمدي نژاد به دور دوم و بالاخره نتيجه نهائي انتخابات اکثر تحليل گران و فعالان سياسي را غافلگير کرد. خامنه ي و سپاه پاسداران با بي آبروکردن چهره هاي شناخته شده نظام همچون رفسنجاني وکروبي ، فرد گمنام ، قشري و گوش به فرماني را در جايگاه رياست جمهوري نشاندند و سلطه جناح خود را حاکم نمودند. باور اين امر به ويژه براي آن بخش از روشنفکران و فعالين سياسي که در مناطق ملي و قومي با اميد به بهبود هر چند ناچيز تضييقات ملي و قومي در انتخابات شرکت کرده بودند سخت بود. زيرا آنان اساسا به کانديداهائي راي داده بودند که به نوعي به وجود تبعيض ملي و قومي اذعان نموده و وعده هائي را هم چاشني آن کرده بودند.


ا. توماج
تأملي در پيرامون نقش احتمالي محمود احمدي نژاد در ربودن و ترور رهبران خلق ترکمن

بدنبال درج شدن خبر دست داشتن محمود احمدي نژاد در ترور زنده ياد عبدالرحمان قاسملو درشهر وين پايتخت اتريش در رسانه هاي گروهي بويژه در سايتهاي اينترنتي که حتي پاي دولتها را به ماجرا کشاند و دولت ايران وادار به اقدام شد.  در ميان جوامع ترکمن خارج از کشور نيز موجب طرح شدن اين سوال گشت که در ربودن و شکنجه کردن و کشتن 4 رهبر خلق ترکمن ( توماج، مختوم، واحدي و جرجاني ) دربهمن ماه 1358 هم ميتواند دست او در کار باشد.


نماينده پيرانشهر و سردشت در مجلس هفتم:
اگر احمدي‌‏نژاد در مديريت كشور از كردها و اهل سنت استفاده نكند، در مجلس واكنش نشان مي‌‏دهيم!
احمدي نژاد: عراق را به رخ من نکشيد!

نماينده پيرانشهر و سردشت به روي كار آمدن يك رئيس جمهور كرد در عراق اشاره كرد و گفت: به احمدي نژاد گفتم اصلح مي‌‏دانيم دولت جمهوري اسلامي از اين به بعد به مناطق كردنشين توجه خاصي داشته باشد از او خواستم كه اين مناطق را در اولويت قرار دهد و من گفتم به فرموده ملامصطفي بازراني؛" كرد در هر جا باشد، ايراني است".
عضو فراكسيون نمايندگان كرد گفت : به رئيس جمهور منتخب گفتم كه ما دوست نداريم مانند عراق بيگانگان براي ما تعيين تكليف كنند اما احمدي نژاد با لحني تند گفت: عراق را به رخ ما نكشيد.


سايت بازتاب: احمدي نژاد: مشارکت در انفجار بزرگ بيروت

عكسي كه توسط «ايران فوكوس» تهيه شده است، نشان مي‌دهد، محمود احمدي‌نژاد، رئيس‌جمهور جديد ايران، پشت سر محلاتي ايستاده؛ يعني زماني كه احمدي‌نژاد به عنوان افسر نظامي در سپاه پاسداران حضور داشته و در فعاليت‌هاي تروريستي دست داشته است. سايت اينترنتي «ايران فوكوس»، در حالي با ارائه يك گزارش جنجالي، احمدي‌نژاد را به دست داشتن در اين حادثه متهم كرده است كه مستند اين ادعاي خود را تنها تصويري از شهيد محلاتي در سه سال قبل از انفجار ارائه مي‌داند.


وزارت دادگستري اتريش تحقيق در مورد احتمال دخالت محمود احمدي نژاد در ترور عبدالرحمان قاسملو را تكذيب كرد

وزارت دادگستري اتريش روز چهارشنبه گزارش هاي برخي رسانه ها را تكذيب كرد كه در حال تحقيق در مورد احتمال دخالت محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري منتخب اسلامي در ترور عبدالرحمان قاسملو است. در اين بيانيه آمده است كه دفتر دادستاني اتريش تنها اعتبار شواهد و مدارك ارائه شده توسط يك روزنامه نگار ايراني مقيم فرانسه را تحت بررسي دارد كه انگشت اتهام را به سوي آقاي احمدي نژاد نشانه رفته است. هويت اين روزنامه نگار توسط پيتر پيلتز، نماينده مجلس اتريش در اختيار مقامات مسئول گذاشته شده است.


 ت. آتاباي
انتخابات رياست جمهوري وتاثيرات آن در آينده حکومت اسلامي در ايران

يقينا سمت گيري تحولات جهان فعلي ما بسوي دمکراسي بيشتر و ايجاد عدالت در تمامي زمينه هاي سياسي و مدني و اتنيکي و حتي جنسي است. احمدي نژادها و فقهاي جمهوري اسلامي بايد بدانند که شنا بر خلاف جريان آب خيالي بس باطل است و... دير يا زود اين موج آزادي و عدالت انساني و بويژه انگيزه برقراي پلوراليسم ملي و مذهبي در کشورهايي مانند ايران است که آماج فرداست.


تایاق
ستاد قوم ترکمن را با ستاد خلق ترکمن عوضی نگیرید!

ستاد قوم ترکمن که اسمش بر گرفته از ستاد خلق ترکمن است، يکي از ابتکارات طرفداران رفسنجاني در ترکمنصحراست. ستاد خلق ترکمن که روزي پر نفوذ ترين نهاد در بين ترکمنها بود و بدست همين آقاي رفسنجاني تار و مار گرديد. ولي چه عجب که بعد از گذشت بيشتر از دو دهه سرمشق آقاي رفسنجاني ميشود و طرفداران او به اين فکر مي افتند که از اين طريق ميتوان مردم رابه دور خود جمع کرد.


مصاحبه با افراد و نمايندگان گروههاي سياسي ترکمن در خارج از کشور
ترکمن هاي مقيم خارج درباره انتخابات چه فکر مي کنند؟
مصاحبه با ناظارلي، حاجي کريم بگجاني و يوسف کر...

مصاحبه بخش ترکمني راديو آزادي با مسئول ستاد مردمي قوم ترکمن
 (حاميان هاشمي رفسنجاني) آقاي ملا عاشور قاضي

مراد ‌آرمانلي
حالا نوبت تحريم انتخابات است!

حضور در اين انتخابات هيچ نفعي براي حقوق مليتها و اقوام ندارد بايد تحريم اين دوره از انتخابات سرمشق اقوامي همچون تركمن‌ها، بلوچ‌ها، ترك‌زبانان، عرب‌ها، كردها، اهل‌سنت و ارمني‌ها باشد. نبايد خودمان با دستان خودمان چاه براي خود بكنيم حال چه مي‌خواهد اين چاه اندكي كم‌عمق (هاشمي) باشد و چه اين چاه عميق باشد(چاه احمدي‌نژاد) چاه چاه است، و هيچ فرقي ندارد كه اين چاه چه مقدار ارتفاع داشته باشد. مهم اين‌است كه در هردو انتخاب اقوام به ته چاه خواهند رفت، حال چرا اين امر به صورت داوطلبانه صورت پذيرد؟ حداقل اگر در شرايط كنوني امكان مقاومت را از ما گرفته‌اند لااقل اقوام نبايد با دستان خود به ته چاه بروند.


نوربردي ايري: رقص شکم (چومموک 18)

درست يک روز قبل از انتخابات با يکي از دوستان نزديک و اصلاح طلب خود در ترکمنصحرا تلفني صحبت کردم و برايش از صميم قلب آرزوي موفقيت کردم و دقيقآ ياد آور شدم مهم اين نيست که مردم به چه کسي راي ميدهند مهم اين است که مردم به پاي صندوقهاي راي بروند. رئيس جمهور را قدرتهاي غير منتخب براي مردم هميشه در صحنه انتخاب خواهند کرد . دقيقآ همان شد که چومموگ پيش بيني ميکرد .


دکتر عبدالستار دوشوکي:
از ترس نيش عقرب خطرناک به دامان اژدها پناه نبريد

نتايج انتخابات رياست جمهوري ايران آنگونه كه دنيا توسط سي ان ان و بي بي سي و رسانه هاي غربي ديگر از آن مطلع شده اند، و نه بدانگونه كه ما مي دانيم يعني تقلب گسترده،  نه تنها براي اپوزيسيون ايران درس تازه اي  بود، بلکه شوکي بود غير منتظره براي مردمي که نمي دانستند منتظر چه معجزه انتخاباتي باشند. حال بررسي اينکه چه طيف هايي در اين نبرد انتخاباتي و تبليغاتي بازنده و برنده شدند، بماند بجاي خود.


بي بي سارا قرنجيک: هدف چيست؟

انتخابات رئيس جمهوري در ايران بهترين افشاگري براي درک هدف رژيم از کشاندن مردم به پاي صندوقهاي راي بود . هدف شوراي نگهبان از همان آغاز روشن بود آنها ميخواستند آقاي معين و کرروبي را رد صلاحيت کنند و با وارد معرکه کردن رهبري و برگرداندن آقاي کرروبي و معين به جمع با صلاحيتها تنها يک هدف را دنبال ميکردند داغ کردن اجاق خاموش انتخابات بود .


اطلاعيه مهم ستاد مردمي قوم ترکمن (حاميان هاشمي رفسنجاني):
دعوت از اصلاح طلبان ترکمن براي انتخاب رفسنجاني

ترکمن هاي ترکمن صحرا و تهران و...در ملاقاتهاي با  آقاي هاشمي رفسنجاني تماما بر حفظ حقوق اجتماعي و قانوني قوم ترکمن و رخت بستن هر نوع آپارتايد قومي و مذهبي که لازم و ملزوم جهان امروز است با استفاده از ظرفيتهاي موجود نظام اسلامي تاکيد نمودند.  حال که قرار است آينده سياسي کشور براي 4 سال ديگر و يا حتي 8 سال ديگر رقم بخورد از يک سو و ترکمن ها که اساسا دموکراسي و عدالت اجتماعي ريشه در فرهنگ و اعتقادت آنان دارد از سوي ديگر باعث شده است که در انتخاب دوم همانند مرحله اول گزينه اصلح و با تفکر فراگير ملي را برگزينند. اصل آن است که با مشارکت فعال خطر انزواي اجتماعي و افسردگي مردم ترکمن را بدور کنيم.


هفته نامه صحرا
پيروزي اصلاح طلبان پيشرو در تركمن صحرا
كانديداي اصلاح طلبان پيشرو در تمام شهرهاي تركمن صحرا ، بندرتركمن گرفته تا مراوه تپه بيشترين راي مردم را به خود ا ختصاص داده است. نگاهي به شهرهاي تركمن نشين نشان مي دهد كه از ميان كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري پيشروترين آنها در كسب آراء مردم تركمن كانديداي اصلاح طلبان پيشرو يعني دكتر معين بوده است. از شهرهاي تركمن نشين دكتر معين بيشتر آراء را كسب كرده و از شهرهاي غير تركمن مهدي كروبي آراء بيشتري داشته است.

سايت شوراي نگهبان
 در 4 استان: قم، اصفهان، مشهد و تهران آرا بازشماري مي شود!

در شرايطي که اعتراض برخي نامزدها به نتايج دور نخست انتخابات رياست جمهوري ايران جنجال سياسي تازه اي ايجاد کرده، شوراي نگهبان با ارسال نامه اي به وزارت کشور، خواستار بازشماري آراء در  اصفهان، قم، مشهد و تهران شد.  هم رفسنجاني و هم کروبي از ناهماهنگي ها و مخدوش بودن انتخابات صحبت کرده اند. مهدي کروبي حتي سپاه پاسداران و نيروهاي بسيج را متهم به اعمال نفوذ در انتخابات و دخالت غير قانوني در اعلام نتايج کرده است.


بدليل چاپ نامه‌ کروبي به خامنه‌اي
روزنامه هاي آفتاب يزد، اعتماد و اقبال توقيف شدند!


متن کامل نامه مهدي کروبي به رهبر جمهوري اسلامي:
اقدام "کودتاگونه" شوراي نگهبان، دخالت بسيج و سپاه، دخالت پسر خامنه اي در انتخابات

آقاي کروبي در اين نامه نوشته که پيش از برگزاري انتخابات شخصاً با آيت الله خامنه اي ديدار کرده بوده و نسبت به دخالت سپاه پاسداران و بسيج هشدار داده بوده است. مهدي کروبي اقدام سخنگوي شوراي نگهبان در اعلام نتايج اوليه انتخابات را که با آمار وزارت کشور مغاير بوده، "کودتا گونه " توصيف کرده است.


کروبي: انتخابات مخدوش  معين: خطر فاشسيم

مهدي كروبي انتخابات رياست‌جمهوري را مخدوش دانست و خواستار تشكيل هياتي از سوي مقام رهبري براي بررسي اين موضوع شد. معين:خطر فاشيسم و از ميان رفتن نقش مردم و خطر حذف جمهوريت را با هر نام و سازمان ديگر جدي بگيريم . من هشدار مي دهم که اقدام هايي از اين دست نه تنها ساخت انتخابات آزاد و عادلانه بلکه سلامت آن را از اين پس زير سؤال برده است . باور کنيم اين انحراف ساختاري به مراتب زيان بار تر از خطر تخلف ، تقلب و خدشه درانتخابات است.  من هشدار مي دهم که اين دخالت سازمان يافته نظامي و نظارتي تبعاتي دارد فراتر از تضييع حق کساني که به من و امثال من رأي داده اند.


گزارش راديو بي بي سي

قوميتهاي ايراني رئيس جمهور آينده را چگونه برمي گزينند؟

در روز انتخابات نيز عبدالرحمن ديه جي، ديگر روزنامه نگار ترکمن و سردبير نشريه صحرا مي گويد که استقبال ترکمنها از انتخابات خوب بوده است. فعالان حقوق اقوام در ايران، خواسته هاي قومي را جدا از خواسته هاي ملي که به تمامي مردم ايران مربوط مي شود نمي دانند.    گزارش مهرداد فرهمند


مصاحبه راديو بي بي سي با صاحبنظران و روزنامه نگاران  ملت ها و اقوام
انصافعلي هدايت - تبريز
عبدالرحمن ديه جي - ترکمن صحرا
محمد حزبائي زاده - اهواز
سامان سليماني - سنندج
محمد رخشاني - زاهدان
سرگئي بارسقيان - ارامنه

 گزارشي از انتخابات رياست جمهوري

بر اساس گزاش هاي مستقيم از حوزه هاي داخل کشور بويژه در مناطق ملي و قومي سطح مشارکت مردم بسيار پائين بوده است. در اهواز استقبال مردم کم بوده است و منابع رسمي دليل آن را گرماي شديد هوا اعلام کرده اند. شب پيش از انتخابات نيز شبنامه هاي زيادي در سطح شهر پخش شده و مردم را به عدم شرکت در انخابات دعوت کرده اند. در کردستان مشارکت مردم "متوسط" بوده و حدود 40 تا 50 درصد تشخيص داده شده است. در آذربايجان شرقي بنابه گزارش انصافعلي هدايت که در آستانه انتخابات از زندان آزاد شده است چندان شلوغ نبوده است.


بيانيه رئيس جمهوري آمريکا درباره انتخابات رياست جمهوري در ايران
موج آزادي سرانجام به ايران هم مي‌رسد

جرج بوش در بيانيه‌اي که روز پنج‌شنبه توسط کاخ سفيد واشنگتن منتشر شد گفت: در ماه‌هاي اخير آرمان آزادي در سراسر خاورميانه بزرگ به دستاوردهاي بزرگي دست يافته است. ميليون‌ها نفر درافغانستان و عراق با راي خود در انتخابات آزاد با ترور به چالش برخاسته‌اند. فلسطيني‌ها به رئيس جديد تشکيلات راي داده‌اند که با خشونت مخالف است و براي پيشبرد دموکراسي تلاش مي‌کند. مردم لبنان نيز حاکميت خودرا باز مي‌يابند و در حال راي دادن به رهبري تازه‌اند. در سراسر خاورميانه تحولات مساعدي شکل مي‌گيرد.


گزارش براي سايت ترکمنصحرا
نگاهي به فيلم‌هاي تبليغاتي كانديداهاي رياست جمهوري ايران

در حالي كه كمتر از چند روز به انتخابات رياست جمهوري در ايران باقي مانده است تلويزيون جمهوري اسلاي ايران تبليغات وسيعي را از شبكه هاي ششگانه داخلي كشور براي حضور مردم در پاي صندوقهاي رأي به راه انداخته است به طوري كه هر شب چند نفر از كانديداهاي رياست جمهوري ايران طي يك وقت نيم ساعته به ارائه برنامه هاي دولت احتمالي خود مي‌پردازند.


بمبگذاري‌ها در آستانه انتخابات ايران ادامه يافت

وزير اطلاعات ايران گفت عوامل حوادث اهواز "ريشه در خارج از کشور" دارند که برخي از آنها بازداشت شده و برخي ديگر در شرف دستگيري هستند. او از ارائه جزئيات بيشتر درباره اين مظنونان خودداري کرد و گفت علني شدن اين اطلاعات ممکن است سبب شود تا "بسياري از تروريستها از دامي که براي آنها فراهم شده" بگريزند.


يك فعال انتخاباتي ـ گنبد كاووس
جناح ‌بندي تركمنها در انتخابات رياست جمهوري ايران

در حالي كه تقريبا كمتر از يك ماه به انتخابات رياست جمهوري ايران باقي مانده است تركمنهاي ايران نيز برحسب اعتقادات خود ( يا قولها و وعده هاي داده شده توسط كانديداها به آنان) هركدام از يك كانديداي خاص حمايت مي كنند. تركمنهاي ايران نيز بنا به قاعده سياست در ايران به دو دسته اصلاح طلب (جناح چپ) و اصولگرا (جناح راست) تقسيم شده اند. بايد گفت كه تركمنها همانند ساير اقليتها ذاتا اصلاح طلب هستند و اگر برخي از سياسيون تركمن در ايران از جناح موسوم به راست حمايت مي كنند اكثرا به خاطر منافع شخصي يا گروهي است كه تن به اين حمايت داده اند.


انصافعلي هدايت از زندان تبريز
به مناسبت انتخابات رياست جمهوري
نمي خواهم برده سياسي باشم!

اين فصل از انتخابات ، براي رشد احزاب ، جبهه ها ، جمعيت هاي مختلف سياسي و غير سياسي ، بسيار مناسب است . ترک ها ، کردها ، لرها ، بلوچ ها ، ترکمن ها ، فارس ها ، عرب ها و ... بايد از اين فرصت ، استفاده کرده وNGO هاي مستقل ، سياسي و غير سياسي خود را پديد آورده ، با ملت هاي ديگر و با گروه ها و جمعيت هاي مشابه خود ، در هر منطقه و در سراسر کشورائتلاف کرده و از قدرت جمعي خود ، بهره بگيرند و حضور سياسي شان را بر حکومت و فعالان آن ، تحميل کنند . اگر اکنون ، جمعيت هاي خود را تشکيل داده و هستي خود را اعلام کنيم ، برسميت شناخته مي شويم . چون، حکومت در اين مرحله به رأي ما نياز دارد و به دنبال خريد آراي ما ، است.


نوربردي ايري: گدا يان راي

عجب زمانه اي شده است تا صحبت از انتخابات ميشود همه ي چشمها از تهران تا قم به سوي ملتهاي محروم دوخته ميشود و ملتهاي سرکوب شده ، بي پناه و بي حقوق نور چشم مسئولين کشور ميگردند . و همه ي کانديداهاي محترم از دولتهاي پيش از خود گلايه و انتقاد ميکنند و به ملتهاي محروم قول جنگل سبز ، چشمه ي زلال و بهشت برين ميدهند.


حاجي مراد گنبدي
بهره برداري تبليغاتي از تركمنها در انتخابات:
براي كسي تب كن كه برايت بميرد!

هنگامه انتخابات هنگامه عجيبي است! عجيب از آن جهت كه رفتارهاي جالب توجهي از كانديداها سر مي‌زند كه در مواقع عادي از آنها بعيد است! يكي آنقدر در بين تركمنها خود را محبوب نشان مي‌دهد كه ستاد قوم تركمن در تهران تشكيل مي‌دهد و از آدمهايي كه هيچ سابقه روشن سياسي نداشته‌اند به عنوان سخنران و شوراي مركزي در تهران استفاده مي‌كند و آن ديگري سايتي را براي دختران تركمن سفارش مي‌دهد كه در آن عكس نامأنوس يك نظامي در كنار دختران تركمن به چشم مي‌خورد. پارادوكس جالبي است!


وبلاگ ياغتي ترکمن صحرا
 زماني براي سياست تفرقه بينداز و حکومت کن

فعاليت کانديداهاي مختلف در ترکمنصحرا ميتواند دست مايه اي باشد براي حکومتگران که با يک تير دو نشان زده باشند. يعني از طرفي تنور انتخابات را گرم کنند و از سوي ديگر با ايجاد رقابت هاي صنفي ، طايفه اي و محلي ، بخش هاي مختلف مردم را در برابر هم قرار دهند و در فرصت هاي آتي اختلافات را تشديد نمايند. شايد اين صف بندي ها ناگزير و يا مصلحتي باشد اما مهم اين است که به همبستگي ملي و اتحاد دمکراتيک نيروهاي مترقي و مردم ترکمن خدشه وارد ننمايد.


روحانيون ترکمن از مصطفي معين حمايت مي کنند!
روحاني برجسته ترکمن حاجي ‌يارمحمد آخوند نظري در ديدار با معين:
من قانع شده‌ام كه براي ما كانديدايي مثل معين لازم است

در ديدار معين از ترکمنصحرا شيخ محمد نقش‌بندي از علماي اهل سنت كردستان نيز حضور داشت، دكتر معين از وضعيت زندگي اهالي منطقه قره‌بلاغ و مشكلات مردم ترکمن مطلع شد. معين از حاجي يار محمد آخوند نظري خواست تا با انتقادات و راهنمايي‌هاي لازم، وي را ياري كند. در پايان اين ديدار كه با مراسم دعا خاني همراه بود، دكتر معين از حوزه علميه «عرفاني» كه بيش از 300 طلبه اهل سنت در آن به آموزش‌هاي ديني اشتغال دارند، ديدار و از روند تحصيلي و مشكلات اين حوزه مطلع شد.


چند متن منتخب از صحرا شماره 142
نشست اقوام و مذاهب ایران با دکتر معین
اولين نشست اقوام و مذاهب ايران با دكتر معين در جبهه مشاركت ايران اسلامي در تهران با حضور چهره هاي سياسي و اجتماعي شاخص  اقوام  ايراني از تمام نقاط ايران برگزار شد.‏ در اين نشست كه در روز جمعه 30/2/1384 با حضور چهره هاي شاخص كردستان ، آذربايجان ، تركمن صحرا ، سيستان و بلوچستان و قشقاييها و طالشيها و ... برگزار شد.

اناگلدی سرافراز
در باره مطالبات ترکمن ها از دکتر معین

چند روز پيش شوراي هماهنگي اصلاح طلبان ترکمن طرحي را تحت عنوان "مطالبات ترکمن ها از دکتر معين" ارائه نمود که گويا اين طرح به جزيک نکته، مورد قبول دکتر معين قرار گرفته است.اين طرح شامل يک مقدمه، سيزده بند و دو اشاره مي باشد. مطالباتي که در اين طرح عنوان شده بطور کلي شامل سه محور اساسي است؛ مطالبات فرهنگي (بندهاي 1 تا 3و9  )، اصلاحات و پروژه هاي اقتصادي (بندهاي 4 تا 6) و مطالباتي در عرصه مديريت اداري و اجرائي. خواست هاي مطروحه در طرح مورد بحث،منعکس کننده بخشي از خواست هاي ترکمن هاست ونه تمام آن. اصلاح طلبان ترکمن در اين طرح به حق اجراي اصل 15 قانون اساسي را خواستار شده اند. اصلي که در طول 26 سال گذشته همواره زير بوته فراموشي گذاشته شده و هرگز کوششي براي اجراي آن بعمل نيامده است.


آيت‌الله سيد كاظم نورمفيدي:
طرح مطالبات قومي خيانت است
آمريكاي جنايتكار سياست براندازي ملايم را در پيش گرفته است

نماينده‌ي ولي فقيه در استان گلستان و امام جمعه گرگان گفت: در شرايط فعلي كه نظام اسلامي مورد تهديد آمريكا قرار گرفته و در آستانه انتخاباتي بسيار مهم است، صحبت‌هايي فريبنده و اختلاف‌انگيز از مطالبات قومي مي‌شنويم كه بسيار مشكوك است.


دكتر مصطفي معين رد صلاحيت شد
صلاحيت چهار نظامي و دو روحاني تاييد شد

شوراي نگهبان وظيفه اوليه خود را كه همانا بررسي وجود شرايط قانوني مصرح در اصل يكصد و پانزدهم قانون اساسي در يكايك ثبت نام كنندگان مي‌باشد را طي سه مرحله به انجام رساند:
آقايان: محمود احمدي نژاد فرزند احمد، علي اردشير لاريجاني فرزند هاشم ، محسن رضايي ميرقائد فرزند نجف، محمدباقر قاليباف فرزند حسين ، مهدي كروبي فرزند احمد ، اكبر هاشمي بهرماني فرزند علي .

شوراي هماهنگي اصلاح طلبان تركمن
متن كامل مطالبات تركمن‌ها از دكتر معين

با شرکت بسياري از نحبگان سياسي، ادبي و فرهنگي ترکمن شوراي هماهنگي اصلاح طلبان ترکمن در ترکمنصحرا تاسيس شده است. در اين شورا افرادي همچون عبدالقهار صوفي‌راد (شاعر)، عبدالرحمن ديه‌جي (روزنامه‌نگار و فعال سياسي)، دكترملاخاني (فعال سياسي)، مهندس عبدالرحمن قزلجه (فعال اجتماعي ـ سياسي)، خاتمي‌نيا (فعال دانشجويي)، دكتر مهرآيين (استاد دانشگاه)، قره‌جه طيار (فعال اجتماعي)، خوجملي (خبرنگار)، دكتر قره‌جه (هم‌كلاسي دكتر معين) و ... حضور دارند. شوراي هماهنگي اصلاح طلبان ترکمن مطالباتي را جهت بيان خواسته هاي مردم ترکمن طرح کرده است...


ت. آتاباي
شرکت در انتخابات بدون ارائه برنامه اي دموکراتيک و اثربخش به نفع کدام ترکمن است؟

اين روزها بحث شرکت کردن در انتخابات رياست جمهوري در ايران وارد مرحله و فاز جديدي شده و بسياري از روشنفکران و فرهنگيان و روزنامه نگاران و ديگر طيف هاي علاقمند به سرنوشت مردم ترکمن به نحوي در مقابل آن عکس العمل نشان مي دهند. بنا به اخبار هفته نامه صحرا نيز اخيراحدود 30 نفر از روشنفکران و روزنامه نگران و فرهنگيان ترکمن که از مناطق مختلف ترکمنصحرا بوده اند طي نشستي که با دکتر معين داشته اند ضمن طرح خواسته هاي خود حمايت از کاروان انتخاباتي جناح حکومتي به اصطلاح اصلاح طلبان را اعلام نمودند.


کانديد رياست جمهوري، مصطفي معين در ترکمنصحرا:
مطالبات ترکمن ها را مي پذيرم!

عمده مطالبات تركمن‌ها در راستاي داشتن حق برابر اقوام و اقليت‌ها به ويژه تركمن‌ها در مناصب دولتي، رفع تبعيض در حوزه‌هاي مختلف، بهره‌مندي از حق انتخاب پوشش زنان و دختران تركمن در مدارس و دانشگاه‌ها، تدريس زبان تركمني در مدارس منطقه و سرمايه‌گذاري صنعتي در منطقه تركمن‌صحرا بود. دكتر معين پس از شنيدن مطالبات تركمن‌ها گفت: «به شما تبريك مي‌گويم كه مكتوب و روشن از نامزدهاي انتخاباتي خواستار مطالبه حقوق حقه خود هستيد. اين حق شماست و من آن را نشانه‌اي از فرهيختگي شما مي‌دانم.»


نوربردي ايري
ديگر بس است کنار رويد!
امروز بحث انتخابات رئيس جمهوري داغترين بحث نبروهاي سياسي ايران درداخل و خارج کشور ميباشد. به همين ميزان اين بحثها در ميان نخبگان سياسي ملتها با شدّت از جانب گروههاي مختلف دامن زده ميشود ، ملت ايران چه در اصفهان و چه در آق قلا  در رابطه با انتخابات رئيس جمهوري واکنشي از خود نشان نميدهند .
اگر درست تر گفته باشيم مردم ايران انتخابات رئيس جمهوري را مشکل خود نميدانند. زيرا رئيس جمهور منتخب مردم طبق قانون اساسي ايران مطيع رهبر غير منتخب ميباشد. راي مردم در برابر راي رهبري وزني ندارد در نتيجه بودن يا نبودن رئيس جمهور منتخب مردم تآثيري در روند جامعه و زندگي مردم نخواهد داشت.

اطلاعيه کنگره مليت هاي ايران

نهمين دوره انتخابات رياست جمهوريدر شرايطي برگزار ميشود که رژيم اسلامي چه در عرصه داخلي و چه در صحنه بين المللي بيش از هر زمان ديگر تحت فشار افکار عمومي بوده مورد انتقاد شديد برخي از دول دموکرات غربي نيز قرار گرفته است. از يکسو نارضايتي عمومي در درون کشور افزايش يافته، آگاهي ملي در ميان مليت هاي تحت ستم به حد کافي رشد کرده و بيداري ملي وارد مرحله جديدي شده است. از سوي ديگر پايمال کردن حقوق بشر، سرکوب اقليت هاي ملي و پيگيري پروژه دستيابي به بمب اتمي، اين رژيم  را در عرصه بين المللي منزوي کرده است.


اطلاعيه سازمان دفاع از حقوق ملي خلق ترکمن
در باره انتخابات رياست جمهوري

نهمين دوره  انتخابات رياست جمهوري در دهم خرداد برگزار مي شود. افرادي که خود را به اين رياست کانديد کرده اند تبليغات و سفرهاي انتخاباتي خود را آغاز نموده اند. همانطور که در هر انتخابات مرسوم است، کانديداها به اقصي نقاط کشور سفر کرده با مردم اين مناطق ديدار مي کنند و طبق معمول وعده رسيدگي به خواست هاي آنها را در صورت انتخاب شدن مي دهند. در کشور کثيرالمله ايران، بر خلاف کشورهاي به لحاظ ساختار اتنيکي همگون، عمده مطالبات مردم، بويژه اهالي مناطق ملي، را خواست هاي ملي تشکيل مي دهند. اين خواست ها از زماني که دولت در ايران شکل گرفته و چارچوب ايران بعنوان کشور واحد مرکب از مليت هاي مختلف تعيين گرديده است، نه تنها ناديده، که همواره سرکوب شده است.


طنز از (تاياق)
اتفاقات جالب – ديدارها – و ديدگاهها
سوال : حاج آقا مهدي کرويي ،  ممکن است کمي از اتفاقات دوران مبارزاتي خود بگوييد ؟
جواب : اصلا ميداني که من از همان بدو تولد در اليگودرز تحت تعقيب بودم و فراز و نشيب زندگي من همه اش زندان ، تبعيد و تعقيب وگريز بود .  وقت مناسبي پيش نمي آمد که با خانواده ام باشم . نتوانستم درسهايم را به موقع به اتمام برسانم ، همين ليسانس الهيات من هشت سال طول کشيد. ... تا سال 57 بود که زندگي مخفي ، تبعيدها و گريزهاي من ادامه داشت تا اينکه روزي همسرم را ديدم که بچه اي در بغل داشت و پرسيدم که کيست ؟ لبخندزننان گفت چهارمين فرزندمان ياسر است . خدا را شکر کردم و نماز شکر را کاملا بجا آوردم و ديگر لازم نبود فرار کنم چونکه انقلاب شده بود .

وبلاگ ياغتي ترکمنصحرا
سال مليت ها و اقوام

با نزديک تر شدن زمان انتخابات رياست جمهوري گروه ها و احزاب گوناگون حکومتي دست به ايجاد شاخه و شعبه و ستاد انتخاباتي در مناطق ملي کشور زده اند ونامزدهاي شناخته شده از جناح هاي مختلف حکومت به دوره گردي در مناطق ملي و قومي کشور از جمله ترکمنصحرا افتاده اند و قول ميدهند که به خواست هاي ملي و قومي توجه خواهند کرد. برخي هم نظير رفسنجاني جانب احتياط را از دست نداده و هشدار ميدهند که نبايد قول هائي داد که توقعات را بالا ببرد و بهتر است که فتيله توقع مليت ها پائين کشيده شود ، غافل از اين که دوران " تاريکخانه" مدتهاست که به سر آمده است.


برنامه راديوئي
 نام نويسي کانديداي رياست جمهوري در ايران
ترکمنها، بلوچ ها، کردها، مسيحي ها، يهودي ها، زرتشتي ها ... بر اساس ماده 35 قانون اساسي حق رئيس جمهور شدن در کشور را ندارند!
کانديداتلار ايرانينگ راياتي و شايي دينينا اوييان شاخصيات بولمالي  دييپ ايرانينگ اساسي قانوننينگ 35  نجي ماداسيندا آيدليار. شاخصيتلار اساسي قانوني غورايان روحاني لار شوراسنينگ بريان دوشينديرشنه گورا دينگه ارکک آدام بولمالي.
شونينگ بيلن ايراندا ياشايان تورکمن لر، بلوچ لار، کردلر، يهودي لر، مسيحي لر و بيله کي دينلارا اوييان لار و ينه  ايرانلي عايال قيزلار پرزدنتليگه کانديدات بولماغا حقوقي يوق.

طنز از (تاياق)
حرف بزرگان

سر انجام آقاي هاشمي رفسنجاني شربت تلخ کانديداتوري رياست جمهوري  را نوشيد و به ميدان آمد تا با شيران بي يال و دم به رقابت برخيزد. ولي او تا حالا دليل خودداريش را  چنين روشن کرده بود،  من هنوز تصميم نگرفته ام زيرا  ميترسم با کانديداتوري من ، بسياري از جوانان با استعداد به خاطر سابقه و تجربه من کنار بروند و حيف است که از اين استعدادها استفاده  نشود.


 خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران
70 مليون ايراني گروگان 200 نفر است

اكبر اعلمي يك نامزد احتمالي رياست جمهوري گفت: من نه اصولگرايي و نه اصلاح طلبي را نفي نمي‌كنم ولي معتقدم بايد از هرگونه عوامفريبي اجتناب كنيم و نظام شايسته سالاري از حد شعار به عمل درآيد. وي روز دوشنبه درسالن اجتماعات دانشگاه بين‌المللي خميني قزوين گفت: از ابتداي انقلاب يك جمعيت 200 نفره ، جمعيت 70  ميليوني ايران را به گروگان گرفته‌است.
وي افزود:اين عده در طول 26 سال گذشته يك روز با عنوان اصلاح‌طلب ، يك روز با عنوان محافظه‌كار و يك روزهم به نام اصولگرا قدرت را در دست خود گرفته‌اند.


طنز از تاياق: فقط يک سوال

آقاي محسن رضايي اگر به مقام رياست جمهوري انتخاب شويد ، به حقوق ملّيتها جامه عمل مي پوشانيد ؟
جواب : من قبل از اينکه رئيس جمهور شوم حقوق ملّيتها  را کف دستشان گذاشته ام. فکر نمي کنم ملت ترکمن و ملت کرد آن را فراموش کرده باشند و ملت عرب خوزستان که اصلا به من بدهکار است ، چونکه از شر صدام من نجاتشان دادم و بايد دو رکعت نماز شکر نيز بجا آورند . فقط ملت بلوچ باقي ميماند که خيلي دلم مي خواهد کمکشان کنم به شرط اينکه صفشان را از اشرار جدا کنند. 

پاسخ هفته نامه صحرا  به جوابيه امانقليچ شادمهر

جناب آقاي شادمهر در جوابيه خود به هفته نامه صحرا كه آن را به سايت دانشجويان ارسال كرده اند به گونه اي حمايت خود را از سردار قاليباف كتمان كرده اند. ولي ما شاهدان عيني داريم كه ايشان به تبليغ قاليباف پرداخته اند  و حتي اين شاهدان در جلسه آق قلا بحثي هم با ايشان داشته اند. بسيار كسان مي دانند كه آقاي شادمهر حدااقل از يك ماه قبل فعاليت خود را به نفع قاليباف آغاز كرده اند ديگر كتمان چرا ؟ اگر به راهي كه رفته اند اعتقاد دارند بايد از آن دفاع هم بكنند.


وبلاگ ترکمن
ترکمنهاي تهران و حرکت بر روال سابق!
تركمن ِ خنثي نمي‌خواهيم!!

تركمنها افراد خنثي و ترسو نمي‌‌خواهند. تركمنها افرادي مي‌خواهند كه جسارتي مثال زدني داشته باشد و با قاطعيت خود را سپر ميدان كند. اعلام حقوق تركمنها و خواسته هايي كه در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران به آن تصريح شده است همچون حق شهروندي و بهره‌مندي يكسان از حقوق اساسي و نيز حق آموزش زبان مادري و آزاديهاي فردي و اجتماعي ؛ حق ماست!آيا بايد حتي از حرف زدن از آنها تنها به خاطر آنكه اين دوستان خود را بي‌طرف مي‌دانند بايد پرهيز كرد؟ ترس تا كي؟ و چرا اين دوستان حتي از سايه خودشان هم مي‌ترسند؟ و چرا حرفي از مطالبات تركمنها بر زبان نمي‌رانند.!


نوربردي ايري:
کرم درخت از خود درخت است

از بالاترين مقام دولتي تا مسئولين استاني دنبال دست هاي بلند و نا مرئي خارجي ميگردند و بر طبل تبليغات خود ميکوبند .. که... ، مردم عرب خوزستان مردمان شريف و غيوري هستند و هيچ مشکلي ندارند بلکه اين احزاب خارج نشين عربها ، انگليسيها ، آمريکائيها و کانال تلويزيوني الجزيره است که آتش بر دامن مردم مظلوم خوزستان ميريزند . و مسئولين کشوري پي در پي بر جعلي بودن نامه ي آقاي ابطحي رجوع ميکنند در صورتي که آنچه آقاي ابطحي در نامه اش نوشته بند، بند آن حتي عميقتر ، فاجعه آميزتر از آن دهها سال در ايران عملآ اجراء ميشود .


سايت دانشجويان و دانش آموختگان تركمن ايران
جوابيه آقاي امان قليچ شادمهر به هفته نامه صحرا
هفته نامه صحرا در اخرين شماره اش خبري تحت عنوان "امان قليچ شادمهر از دكتر قاليباف حمايت مي كند" در صفحه اول هفته نامه به چاپ رسانده بود كه آقاي شادمهر جوابيه در اين مورد صادر نموده بود كه يك نسخه از آن براي درج در سايت دانشجويان تركمن نيز ارسال کرده است.

يولداش
دراين خيمه شب بازي!
آخرين هفتهء خردادماه سال هشتاد و چهار ايران شاهد برگزاري نهمين دورهء انتخابات رياست جمهوري خواهد بود، اين مسئله به لحاظ انعکاس بين المللي و عواقبي که ممکن است بعلت امتناع مردم از شرکت در اين انتخابات گريبان حاکمان ايران را بگيرد بسيار حائز اهميت است. آنها نياز مبرمي به شرکت مردم و کسب مشروعيت در انظار جهانيان دارند تا بتوانند به حيات ديپلماتيک و چانه زني هاي خود با اروپائيان راحت تر ادامه دهند ليکن بزرگترين مشکلي که با آن مواجهند سياست يک بام و دو هواست!

طنز از تاياق:
خواستگاري دکتر معين
قضيه دکتر معين هم عين قضيه "بيکه دايزه" است، که رفته بود به خواستگاري دختري که از خانواده ثروتمندي بود .
همه دور بيکه دايزه  صاف و ساده را گرفته بودند و هريک مي گفت: اگر مي خواهي دختر ما را عروس بگيري بايد طلاي يک متري به گردنش بياويزي و آن يکي مي گفت انگشتر بريليان 24 عيار بر انگشتانش نمايي و مادر عروس مي گفت 25 چارقد ابريشم بر سرش بياندازي و الآخر...  ... ادامه

سايت هفته نامه صحرا
نشست اصلاح طلبان تركمن با دكتر معين در تهران
مردم تركمن صحرا در  دوره هاي مختلف انتخاباتهاي مختلفي را تجربه كرده اند. آنها در روزهاي تبليغات بيشترين مشاركتها و فعاليتها را داشتند اما متاسفانه در روزهاي پس از انتخابات به كل فراموش مي شدند و در مسئوليتهاي مختلف كمتر استفاده اي از آنها مي شده است. در دوره اصلاحات هر چند كه نسبت به گذشته حركتهايي صورت گرفت و  تعدادي از مسئوليتهاي محلي به تركمن ها داده شد كه قبلا همان ها نيز دريغ ورزيده مي شد اما مردم تركمن اين حقوق را بسيار كمتر از حدي مي دانستند كه شايسته مردم تركمن صحرا است و يكي از دلايل اين كم لطفي را عدم ارتباط تركمن ها با مركز يعني پايتخت نشينان مي دانستند.

گزارش از ترکمنصحرا
جلسه اصلاح ‌طلبان تركمن با دكتر معين كانديداي رياست جمهوري ايران
برخي از نيروهاي اصلاح طلب ترکمنصحرا با کاندياي اصلي رياست جمهوري ايران ، دکتر مصطفي معين ديدار کردند. دكتر معين نيز در اين ديداربه سردمداران اصلاح‌طلب  تركمن قول داد كه وي به منطقه تركمن‌صحرا توجه لازم را خواهد كرد و از تمامي راهكارها براي رسيدگي به مسائل سياسي، اجتماعي،فرهنگي و ديني آنها استفاده خواهد كرد. وي از تركمنهاي حاضر خواست تا خواسته‌هاي خود را به صورت مكتوب ارائه دهند و مشكلات را همراه با راهكارهاي رفع آن به وي بدهند.

سايت دکتر معين
دکتر معين و ترکمنهاي اصلاح‌ طلب
نخبگان تركمن صحرا در اين ديدار خواستار اجراي اصول 15 و 19 قانون اساسي شدند و پوشش اجباري و يكنواخت براي دختران دانش آموز در مدارس تركمن صحرا را مايه نگراني مردم آن منطقه دانستند. اين گروه خواهان انتصاب مديران كل و معاونين بومي با در نظر گرفتن شايستگي‌ها شده و در ضمن از نبود امنيت و محروميت‌هاي مضاعف ابراز نگراني كرده و خواستار تحقق آمال و رفع مشكلات در دولت دكتر معين گشتند.  

رضا خاتمي: معين مطالبات 15 گانه اصلاح‌ طلبان كرد را پذيرفت

ايرنا: «محمدرضاخاتمي» دبيركل جبهه مشاركت در جمع خبرنگاران در كامياران (استان كردستان) از قبول مطالبات 15گانه اصلاح‌طلبان كرد توسط دكتر معين خبر داد. «محمدرضا‌خاتمي» اضافه كرد: «رعايت موارد15گانه‌اصلاح طلبان كرد از سوي رئيس جمهوري آينده مي‌تواند كردها را در مسير توسعه كشور در كنار خود داشته باشد.»

 يک کانديد انتخابات رياست جمهوري (علي اکبر ولايتي):
مناطق ترکمن نشين از مناطق استراتژيک کشور به شمار مي رود
دکتر علي اکبر ولايتي کانديداي رياست جمهوري در سفر به استان گلستان با جمعي از مردم گنبد کاووس، آق قالا و بندر ترکمن ديدار کرد و با آنها درباره مسايلي بويژه موقعيت مناطق ترکمن نشين به گفت و گو پرداخت.

 

[ بازگشت به صفحه اول ]  [ نسخه قابل چاپ ]  [ اين متن را با ايميل بفرستيد ]

turkmensahra.org